در این نوع سرطان، سیستم گوارش که شامل اندامها و غدد متعددی است، سرطانی میشود. علائم این سرطان براساس این که کدامیک از بخشهای سیستم گوارشی سرطانی شده باشد متغیر است و علائمی مانند بلع دردناک و سخت و خونریزیهای غیرطبیعی ازجملهی آنهاست.
سرطان کولون در مردان رایجتر است و غالباً به سبب افزایش سن و سبک زندگی افراد بهوجود میآید و درافرادی که سابقه خانوادگی دارند، احتمال ابتلا دو تا سه برابر میشود. علائم این بیماری به محل تومور و میزان پیشرفت بیماری بستگی دارد اما علائم کلی آن یبوست، وجود خون در مدفوع، کاهش قطر مدفوع، کاهش اشتها، کاهش وزن، تهوع و استفراغ در افراد بالای 50 سال میباشد.
سرطان معده از دیواره معده منشأ میگیرد و ممکن است به سایر نواحی بدن ازجمله کبد، ریه، استخوانها و غدد لنفاوی نیز گسترش یابد؛ شایعترین علت ابتلا به این بیماری، عفونت با باکتری هلیکوباکتر است، این سرطان در غالب موارد نشانه خاصی ندارد اما در مراحل بالاتر علائمی را سبب میشود ازجمله سوء هاضمه، احساس گرگرفتگی، احساس ناراحتی در ناحیه شکم و کاهش اشتها. میزان بهبودی این سرطان به میزان پیشرفت سرطان بستگی دارد
انواع مختلفی از سرطان پانکراس وجود دارد که رایجترین آنها pancreatic adenocarcinoma میباشد که مربوط به ناحیهای از پانکراس است که مسئول ساخت آنزیمهای گوارشی است (قسمت برون ریز). رایجترین علائم این سرطان شامل زردی پوست، درد شکم یا درد در ناحیه کمر، کاهش وزن ناخواسته، کمرنگ شدن مدفوع، تیرگی ادرار و کاهش اشتها. این سرطان در غالب موارد در بعد از 70 سالگی ظهور میکند و شروع آن در زیر 40 سالگی بسیار نادر است.
در این نوع سرطان، دستگاه تناسلی و مجاری ادراری سرطانی میشوند. این سرطان در زنان و مردان دارای انواع متعددی است و نشانههای آن بسته به این که کدام یک از بخشهای این سیستم درگیر شده باشد متفاوت خواهد بود.
سرطان گردنه رحم در مراحل اولیه ممکن است کاملاً بدون علامت باشد و در مراحل بالاتر ممکن است خونریزی واژن و درد لگنی نیز مشاهده شود و در مرحله پیشرفته، علائمی مانند کاهش اشتها، کاهش وزن، خستگی، کمر درد، پادرد و شکستگی استخوانها نیز مشاهده میشود؛ مهمترین عامل ابتلا به این سرطان، عفونت HPV است؛ اولین روش درمانی مؤثر برای این سرطان، جراحی است و پس از آن، شیمی درمانی و پرتو درمانی نیز پیشنهاد میشود.