سرطان استخوان یا تومور استخوان به رشد نئوپلاسم بافت استخوانی اشاره میکند. متأسفانه این سرطان در بین نوجوانان و جوانان شایعتر است. رشد ناهنجار استخوان میتواند بدخیم یا خوش خیم باشد. میتوان این تومور را به تومورهای ابتدایی که در بافتها و سلولهای مشتق شده از استخوان بهوجود میآیند یا تومورهای ثانویه که به استخوان متاستاز میدهند دسته بندی نمود. سرطان عضله یا سارکوم، ۲ درصد از کل سرطان ها را شامل میشود و بافت های عضله و مفصل را در گیر می نماید. سرطان عضله یا سارکوم در دست ها و شکم و اندام ها نیز بروز می کند. معمولاً این گونه سرطان ها سریعاً سایر اعضای بدن را نیز درگیر می نمایند به خصوص ریهها، اما با تشخیص زود هنگام آن می توان درمان را آغاز نمود و دیگر نیازی به قطع عضو درگیر نباشد. تقریباً حدود ۲۰۰۰ نفر در کشور ما به سرطان عضله مبتلا هستند
این سرطان که سیستم عصبی را درگیر میکند، شایع ترین سرطان در کودکان است و اگر در مراحل ابتدایی تشخیص دادهشود قابل درمان خواهد بود.(5) هرچند هرگونه تومور مغزی به خاطر ماهیت تهاجمی و منتشرشوندهی خود در فضای محدود جمجمهای، بهطور ذاتی، جدی و تهدیدکننده زندگی بهشمار میرود اما تومورهای مغزی (حتی انواع بدخیم آنها) همواره کشنده و مرگبار بهشمار نمیآیند.
به نوعی سرطان گفته میشود که از بافت پستان آغاز میشود. این نوع سرطان، یکی از شایعترین سرطانهای عصر حاضر بهخصوص در بین بانوان است؛ دسته بندی این سرطان به شرح زیر است:
سرطانی که شروع و پیشرفت آن از بافت سینه باشد، از علائم آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد: ایجاد توده در سینه، تغییر شکل بافت سینه، ایجاد تورفتگی در سینه، خروج مایع از سینه، ایجاد زخم یا قرمزی در سینه؛ در 5 تا 10 درصد موارد علت این بیماری، عوامل وراثتی است ازجمله ژنهای BRCA1 و BRCA2؛ سرطان سینه غالباً از مجاری شیری و نواحی تغذیه کننده آن آغاز میشود، سرطانی که از مجاری اغاز شود را کارسینومای مجرایی یا ductal carcinoma مینامند و سرطانی که از نواحی تغذیه کننده آغاز میشود را lobular carcinoma مینامند.
از غده تیروئید آغاز میشود؛ ازجمله علائم آن، ایجاد توده و تورم در گردن است، عواملی مانند قرارگیری طولانی مدت دربرابر اشعهها، داشتن تیروئید بزرگ و سابقه خانوادگی در ابتلا به این سرطان دخیل هستند؛ غالباً اولین نشانه این بیماری، ایجاد غده در ناحیه تیروئید در گردن است گاهی هم اولین علامت، افزایش اندازه غدد لنفاوی است؛ برای درمان این بیماری از جراحی و پرتودرمانی استفاده میشود.